Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Μάζεψαν 800 τόνους μαζουτ, έφτασε και στο Λαγονήσι
[TheTOC]: Μάζεψαν 800 τόνους μαζουτ, έφτασε και στο Λαγονήσι

[TheTOC]: Μάζεψαν 800 τόνους μαζουτ, έφτασε και στο Λαγονήσι

Περισσότεροι από 800 τόνοι μαζούτ αντλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού ενώ μικρή ρύπανση βρέθηκαν και στο Λαγονήσι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Την ενημέρωση ανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος επανέλαβε πως η αντίδραση του λιμενικού σώματος ήταν άμεση και τηρήθηκαν ακριβώς όλα τα σχεδία τα όποια προβλέφθηκαν. Την είδηση ότι μικρή και περιορισμένη ρύπανση βρέθηκε σε παραλία στο Λαγονήσι έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, Νικόλαος Λαγκαδιανός.

Αναλυτικά τι συμβαίνει στο θαλάσσιο μέτωπο σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου:

1 Στην θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Α’ Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπης), έγινε έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής. Δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

2. Αναφορικά με την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψυττάλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτα, μικρού μεγέθους ιριδισμοί οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν
3. Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή Σαλαμίνας, πρωινές ώρες χθες, έγινε η έναρξη εργασιών αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών. Πραγματοποιήθηκε απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων από βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν σε βυτιοφόρο και απομακρύνθηκαν.

Επίσης τις πρωινές ώρες εντοπίστηκαν πετρελαιοειδή μπροστά από την παραλία “ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ” τα οποία εγκλωβίστηκαν με πλωτό φράγμα από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και περισυνελέγησαν πλήρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!