Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Μαραθώνιο το Eurogroup της Δευτέρας με δύο συνεδριάσεις
[TheTOC]: Μαραθώνιο το Eurogroup της Δευτέρας με δύο συνεδριάσεις

[TheTOC]: Μαραθώνιο το Eurogroup της Δευτέρας με δύο συνεδριάσεις

Διπλή θα είναι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη συνεδρίαση θα αρχίσει το πρωί, στις 11:30, και οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν πέντε χώρες έχουν καταθέσει προϋπολογισμούς που συμμορφώνονται με τους κανόνες (Γερμανία, Εστονία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Ολλανδία). Πέντε συμμορφώνονται εν μέρει (Γαλλία, Ιρλανδία, Μάλτα, Αυστρία). Για οκτώ υπάρχει κίνδυνος μη συμμόρφωσης (Βέλγιο, Κύπρος, Φινλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία). Αυτές οι τελευταίες θα κληθούν να απαντήσουν πώς θα προσαρμοστούν τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ατζέντα της απογευματινής συνεδρίασης που θα ξεκινήσει στις 16:00. Όπως αναφέρεται στην ανακοιίνωση, θα εξεταστεί η πρόοδος μετά την δεύτερη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα η οποία έγινε στα μέσα Νοεμβρίου στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.
«Οι υπουργοί θα επιστρέψουν και στο θέμα των μέτρων που σχετίζονται με το χρέος και της εμπλοκής του ΔΝΤ στο πλαίσιο της προόδου που επετεύχθη στις πολιτικές στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αξιολόγησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!