Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Μάνφρεντ Βέμπερ ο νέος «εκλεκτός» της Μέρκελ;
[TheTOC]: Μάνφρεντ Βέμπερ ο νέος «εκλεκτός» της Μέρκελ;

[TheTOC]: Μάνφρεντ Βέμπερ ο νέος «εκλεκτός» της Μέρκελ;

«Το γερμανικό ζήτημα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung, που υπαινίσσεται ότι η υποψηφιότητα ενός Γερμανού για τη διαδοχή του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δεν είναι απλή υπόθεση. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «μετά την ευρω-κρίση δεν έχουν εκλείψει οι προκαταλήψεις απέναντι σε πολλά πρόσωπα και πράγματα γερμανικής προέλευσης, ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη».

Επιπλέον, εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Βέμπερ αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Τις δικές του πιθανότητες διερευνά και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στούμπ. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων διαθέτει αυτό που λείπει στον Βέμπερ: εμπειρία στην εκτελεστική εξουσία, καθώς έχει διατελέσει πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών. Συνομιλεί ως ίσος προς ίσον με τη Μέρκελ, τον Μακρόν και τους υπόλοιπους. Μιλάει άψογα και τις τρεις επίσημες γλώσσες της ΕΕ- αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά- κάτι που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί για τον Βέμπερ. Αλλά οι δυο τους έχουν κάτι κοινό: σηματοδοτούν μία αλλαγή γενιάς, σε αντίθεση με τον διαπραγματευτή του Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ».

«Υποψήφιος» είναι ο λιτός τίτλος σε σχόλιο της Frankfurter Allgemeine, που υπενθυμίζει ότι πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ήταν ο Βάλτερ Χάλσταιν- έμπιστος συνεργάτης του Κόνραντ Άντεναουερ- αλλά έκτοτε κανένας Γερμανός δεν έχει αναλάβει αυτό το κορυφαίο αξίωμα. Θα τα καταφέρει τώρα ο αντιπρόεδρος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ; Όπως τονίζει η εφημερίδα «λέγεται ότι η καγκελάριος είναι υπέρ της υποψηφιότητας ή τουλάχιστον δεν είναι αντίθετη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!