Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Λυκούδης:Το μέρισμα ως είδος φιλανθρωπίας δεν είναι πολιτική
[TheTOC]: Λυκούδης:Το μέρισμα ως είδος φιλανθρωπίας δεν είναι πολιτική

[TheTOC]: Λυκούδης:Το μέρισμα ως είδος φιλανθρωπίας δεν είναι πολιτική

«Οτιδήποτε επιστρέφει πίσω είναι καλό αλλά δεν μπορείς έτσι να κρίνεις τα πράγματα» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης την πρωθυπουργική εξαγγελία για το κοινωνικό μέρισμα.

Ερωτηθείς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Σ.Λυκούδης επισήμανε πως η η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα που είναι ήδη πολύ βαριά για την πολιτική της.

«Υπάρχει μια πραγματικότητα. Έχει φτωχοποιηθεί όλη η χώρα από την υπερφορολόγηση. Οτιδήποτε επιστρέφει πίσω είναι καλό αλλά δεν μπορείς έτσι να κρίνεις τα πράγματα. Διότι όταν έχει καταβυθιστεί ολόκληρη η κοινωνία, το γεγονός ότι από τα 14,5 δις που της έχει πάρει, ξαφνικά ανακαλύπτει ότι μπορεί να μοιράσει 700 εκατ. δηλαδή να «πέσουν» 250 € στον καθέναν, δεν είναι σοβαρό» ανέφερε.

Σημείωσε ότι «όταν έχει συσσωρευτεί ένα μέρισμα μέσα από μια πολύ σκληρή και αντικοινωνική πολιτική και ξαφνικά αυτό το συσσωρευμένο περίσσευμα αντιμετωπίζεται σαν ένα είδος φιλανθρωπίας δεν είναι πολιτική αυτή. Δεν κρίνονται έτσι τα ζητήματα».

Με βάση την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος ο κ.Λυκούδης εξήγησε την κριτική του λέγοντας «Δεν θέλω καθόλου να κάνω λαϊκίστικη και ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Η πρακτική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση τα φρικτά χρόνια του 2012-2015, που τα έζησα στη βουλή, είναι τόσο απωθητική ώστε ούτε καν το σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να έχω την ίδια πολιτική συμπεριφορά»

Ωστόσο σημείωσε πως «η αιφνιδιαστική εξαγγελία του μερίσματος όμως, είναι προφανές ότι καταδεικνύει το βαρύ κλίμα, το εξαιρετικά δυσάρεστο για την κυβέρνηση, μετά και από όλη αυτήν την ιστορία με τους Σαουδάραβες, που θα δούμε που θα βγάλει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!