Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Τι κρύβει στο (ταραγμένο) μυαλό του ο Ερντογάν για την Ελλάδα
[TheTOC]: Τι κρύβει στο (ταραγμένο) μυαλό του ο Ερντογάν για την Ελλάδα

[TheTOC]: Τι κρύβει στο (ταραγμένο) μυαλό του ο Ερντογάν για την Ελλάδα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στη γείτονα με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να προχωρά στη μία προκλητική δήλωση μετά την άλλη και τους έλληνες διπλωμάτες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι με την επιλογή της Άγκυρας να σηκώσει τους τόνους με την Ελλάδα την τελευταία περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, η τουρκική ηγεσία, σε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη εθνικιστικού λαϊκισμού, έχει θέσει εμμέσως θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ πριν από λίγες ημέρες δέσμευσε με NOTAM μεγάλες περιοχές του Αιγαίου, σε μια απόπειρα να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες. Την ίδια στιγμή, οι παραβιάσεις του ελληνικού FIR συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Στα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο Ερντογάν και με τις οποίες υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία».

Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος έκανε, πρώτον, έναν διαχωρισμό ανάμεσα στα επίσημα σύνορα της χώρας του με «τα σύνορα της καρδιάς μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Άλλα είναι τα φυσικά σύνορα και άλλα της καρδιάς μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!