Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα ακολουθήσει τακτική έντασης
[TheTOC]: Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα ακολουθήσει τακτική έντασης

[TheTOC]: Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα ακολουθήσει τακτική έντασης

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στην εφ. “Παραπολιτικά”, επισημαίνει ότι “η Τουρκία αισθάνεται να απομονώνεται όλο και περισσότερο και γι’ αυτό πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει τακτική πίεσης και έντασης”.

“Χρειάζεται εγρήγορση και ενίσχυση των στηριγμάτων μας στην περιοχή” τονίζει.

Ερωτηθείς πως κρίνει τον Αλ. Τσίπρα στο πρώτο διάστημα της θητείας του ως υπουργού Εξωτερικών, απάντησε ότι “πρακτικά είναι πολύ δύσκολο ο πρωθυπουργός να μπορεί να ασκεί στη συγκεκριμένη συγκυρία πλήρως και επαρκώς τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών” ενώ πρόσθεσε ότι “μένει να δούμε πως θα φροντίσει ο πρωθυπουργός να αποκατασταθεί η τάξη και η υπηρεσιακή ηρεμία στο υπουργείο, έπειτα από μια περίοδο κακοδιοίκησης, εντάσεων, φαβοριτισμού ακόμα και διώξεων”.

Αναφορικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, καταρχήν υπογραμμίζει ότι “η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη (σς: με τον Κ. Κατσίφα)” και εγκαλεί την αλβανική πλευρά “που στην αρχή έριξε λάδι στη φωτιά και μετά επιδόθηκε σε τακτικές συσκότισης της τραγικής αυτής υπόθεσης”, αλλά και όσους “με ευκολία υιοθετούν την αλβανική ανάγνωση στα γεγονότα, πριν ακόμα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση”.

“Η ηρεμία στις ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν μπορεί να επικρατήσει με fake news, αλλά με αυτοσυγκράτηση και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας. Κάθε άλλος δρόμος είναι επικίνδυνα ολισθηρός” τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!