Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Kοστέλο: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακομη για την αξιολόγηση
[TheTOC]: Kοστέλο: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακομη για την αξιολόγηση

[TheTOC]: Kοστέλο: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακομη για την αξιολόγηση

«Η τρίτη αξιολόγηση δεν έκλεισε. Υπάρχει συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται προκειμένου αυτή να κλείσει. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα». Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής των Θεσμών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Τώρα θέλουμε να δούμε δράση για να επιταχυνθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί» σημείωσε ο κ. Κοστέλο ο οποίος έθεσε και τον οδικό χάρτη για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Όπως είπε, οι θεσμοί θα εργαστούν με τις ελληνικές αρχές για να τη συμφωνία ως τις 22 Ιανουαρίου όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει ένα περιθώριο 3 ή 4 μηνών για να συζητηθούν τα μεγάλα μέτωπα της επόμενης ημέρας.

Ο κ. Κοστέλο επέμεινε στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να επεκταθούν και να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση. Επισήμανε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τις υποχρεώσεις της, ενώ εκτίμησε ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό να λήξει το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει πολιτική συμφωνία τον Ιανουάριο.

Ο κ. Κοστέλο έβαλε «πάγο» στα περί καθαρής εξόδου, αναφερόμενος στο πλαίσιο που θα ισχύσει στην μεταμνημονιακή εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!