Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Κλωνοποιημένοι σκύλοι με ισχυρή όσφρηση εν δράσει στη ρωσική αστυνομία
[TheTOC]: Κλωνοποιημένοι σκύλοι με ισχυρή όσφρηση εν δράσει στη ρωσική αστυνομία

[TheTOC]: Κλωνοποιημένοι σκύλοι με ισχυρή όσφρηση εν δράσει στη ρωσική αστυνομία

Τρία κλωνοποιημένα σκυλιά με εξαιρετικές δυνατότητες παρέλαβαν οι υπηρεσίες της Ρωσικής αστυνομίας στη Σιβηρία, από ένα εξειδικευμένο εργαστήριο κλωνοποίησης που έχει την έδα ρου στην Νότιο Κορέα.

Τα τρία σκυλιά είναι ράτσας Μαλινουά από το Βέλγιο, ένα είδος τσοπανόσκυλου και κλωνοποιήθηκαν με γονίδια από το καλύτερο είδος σκύλου που έχει εκπαιδευτεί ως ανιχνευτής με την όσφρηση του.

Ο Τομ, ο Μαρκ και ο Τζακ είναι ηλικίας ενός έτους και οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι μετά από κατάλληλη εκπαίδευση θα μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα. Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες της Σιβηρίας, όπου ο υδράργυρος πέφτει ακόμη και στους -30 βαθμούς Κελσίου. “Οταν να αφήνουμε ελεύθερα να κάνουν την βόλτα τους, αυτά αμέσως γυρίζουν πίσω “ δηλώνει ο Βαλέρι Τζουγκούνοφ αξιωματούχος της Υπηρεσίας Στρατιωτικής Ιστορίας της χώρας που έχει αναλάβει προς την εκπαίδευση των σκυλιών πριν παραδοθούν στην αστυνομία.

Ενα ακόμη πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα νεαρά τετράποδα πρέπει να μάθουν να υπακούν σε εντολές στα Ρώσικα, αφού προς το παρόν αντιλαμβάνονται μόνο συγκεκριμένες χειρονομίες.

Η ομάδα των Νοτιοκορεατών επιστημόνων έχει ήδη κλωνοποιήσει σκύλους για την αστυνομία της χώρας τους αλλά και για τις αστυνομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Κίνας και ορισμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!