Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Κυβέρνηση: Την Παρασκευή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία
[TheTOC]: Κυβέρνηση: Την Παρασκευή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

[TheTOC]: Κυβέρνηση: Την Παρασκευή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

Η κυβέρνηση την προσεχή Παρασκευή 22 Μαρτίου θα καταθέσει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών».

Από τις δηλώσεις των κυβερνητικών πηγών δεν προκύπτει σαφώς εάν με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα προς τη σκληρή γραμμή ανεβάζοντας τους τόνους, εάν δηλαδή διαμηνύει ότι θα προχωρήσει ούτως ή άλλως στην κατάθεση του νομοσχεδίου ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία με τους Θεσμούς, ή εάν αντιθέτως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Η συγκεκριμένη διατύπωση δεν φαίνεται να αποκλείει ξεκάθαρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία μόλις ημέρα μετά την τηλεδιάσκεψη του EWG για το θέμα της πρώτης κατοικίας, η οποία κατέληξε χωρίς συμφωνία.

Κοστέλο: Πολλές οι παράμετροι για το νέο νόμο

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, παρουσιάζοντας την έκθεση του ευρωπαϊκού εξαμήνου για την Ελλάδα σε συνέδριο που οργανώνει η Κομισιόν σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ στην Αθήνα, εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη ανέφερε ότι «συνεχίζουμε εντατικά τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές για ένα νέο πλάνο προστασίας, αλλά είναι πολλές οι παράμετροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!