Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Κοινοτική πηγή:Κλείσιμο αξιολόγησης μόνο αν συμφωνήσει το ΔΝΤ
[TheTOC]: Κοινοτική πηγή:Κλείσιμο αξιολόγησης μόνο αν συμφωνήσει το ΔΝΤ

[TheTOC]: Κοινοτική πηγή:Κλείσιμο αξιολόγησης μόνο αν συμφωνήσει το ΔΝΤ

Δεν υπάρχει το έδαφος για να κλείσει η β’ αξιολόγηση τη Δευτέρα στο Eurogroup σύμφωνα με κοινοτική πηγή η οποία ωστόσο θεωρεί πως είναι εφικτή πριν από το τέλος του έτους.

Ο λόγος δεν είναι μόνον τα ανοιχτά κεφάλαια με την Ελλάδα ( εργασιακά και δημοσιονομικά) αλλά κυρίως γιατί απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ.

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί πως η εκκρεμότητα με τα εργασιακά δεν θα λυθεί σε τεχνικό επίπεδο θα λυθεί σε επίπεδο υπουργών ενώ ξεκαθάρισε πως τη Δευτέρα θα συζητηθούν μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ειδικότερα Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά και ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε πολύ θετική ατμόσφαιρα αλλά «ακόμα δεν βρισκόμαστε σε συμφωνία, καθώς υπάρχουν μία σειρά από θέματα ανοιχτά».

«Είναι λογικό πως χρειάζεται το ΔΝΤ για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement), καθώς όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως η κ. Λαγκάρντ δεν θα μετάσχει στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Οσον αφορά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, την οποία χρειάζεται και το ΔΝΤ για να πάει στο διοικητικό του συμβούλιο, ώστε να αποφασίσει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτή θα προκύψει μετά το τέλος της αξιολόγησης, καθώς πρέπει να ενσωματωθούν μια σειρά από προβλέψεις, όπως αυτές για τα μακροοικονομικά στοιχεία και την ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!