Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Κίνδυνος στην Πάρνηθα από …αγριογούρουνα, σκυλιά και λύκους
[TheTOC]: Κίνδυνος στην Πάρνηθα από …αγριογούρουνα, σκυλιά και λύκους

[TheTOC]: Κίνδυνος στην Πάρνηθα από …αγριογούρουνα, σκυλιά και λύκους

Απίστευτο και όμως αληθινό. Βορά αδέσποτων σκυλιών αλλά και λύκων κινδυνεύουν να γίνουν περπατητές αλλά και εκδρομείς στην Πάρνηθα.

Το καταγγέλει με ερώτηση του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών να πάρει άμσες μέτρα.

Επικαλούμενος μαρτυρίες συμπολιτών μας, ο κ. Αμυράς μεταφέρει μια απίστευτη εικόνα όπου αδέποστα σκυλιά επιτίθενται σε εκδρομείς. ενώ τρώνε ελάφια και λαγούς, ενώ λύκοι κατασπαράσσουν αδέσποτα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Απειλή άγριας πανίδας από αδέσποτα ζώα στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Πέρασαν δέκα χρόνια από την καταστροφική φωτιά της Πάρνηθας που αφάνισε 90.000 στρέμματα δάσους κι ο Εθνικός Δρυμός, ο σημαντικότερος πνεύμονας της Αττικής, επουλώνει αργά και σταθερά τις πληγές του. Έγιναν τεράστιες προσπάθειες για να ξαναγίνει η Πάρνηθα ένα πάρκο με άγρια ζωή όπου θα υπάρχει μια ισορροπία φυτοφάγων κι αρπακτικών ζώων ώστε να μπορεί ο επισκέπτης της Αττικής να χαίρεται την άγρια φύση λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα καθώς η παρουσία αδέσποτων ζώων, τόσο στην Πάρνηθα όσο και στο δάσος προς την πλευρά των Δερβενοχωρίων, διαταράσσει σοβαρά την ισορροπία της άγριας πανίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!