Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Κερέ: Δεν χρειάζεται 4ο Μνημόνιο αλλά πρέπει να δούμε τα ρίσκα
[TheTOC]: Κερέ: Δεν χρειάζεται 4ο Μνημόνιο αλλά πρέπει να δούμε τα ρίσκα

[TheTOC]: Κερέ: Δεν χρειάζεται 4ο Μνημόνιο αλλά πρέπει να δούμε τα ρίσκα

Την πεπατημένη των Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί ακολούθησε ο Κερέ. Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, σημείωσε πως δεν χρειάζεται 4ο πρόγραμμα, εμμέσως όμως είπε ναι σε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να ζητηθούν από την Αθήνα. Συγχρόνως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αλλά… κάποια χρόνια μετά το 2018.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Μπενουά Κερέ επισήμανε ότι η συζήτηση γύρω από δημοσιονομικά μέτρα αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στην πορεία της χώρας μας, εξηγώντας ότι από αυτή την άποψη «έχει νόημα» να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων που θα συνοδεύουν το «δυσμενές σενάριο» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Κερέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο εάν δεν υπάρξει συμφωνία στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του σώματος, στις 5 Δεκεμβρίου.

«Ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία. αλλά φυσικά, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας», ανέφερε ο κ. Κερέ και συμπλήρωσε ότι αφού μπορούν να αξιοποιηθούν οι υπόλοιπες εβδομάδες του Ιανουαρίου δεν τον ανησυχεί αυτή καθ΄αυτή η ημερομηνία του Eurogroup.

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, όπως έκαναν οι Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιέρ Μοσκοβισί, κάποια στιγμή μετά το τέλος του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τυχόν μείωση δεν μπορεί να έλθει αμέσως μετά το 2018, αλλά θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν λίγα χρόνια.

Τόνισε μάλιστα ότι από τη σκοπιά της ΕΚΤ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για «λίγα χρόνια» μετά το 2018, όμως αυτό προϋποθέτει ένα σωστό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!