Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Και όποιος αντέξει: 13 ώρες συνεδρίαση στη Βουλή με 53 ομιλητές & 10 κάλπες
[TheTOC]: Και όποιος αντέξει: 13 ώρες συνεδρίαση στη Βουλή με 53 ομιλητές & 10 κάλπες

[TheTOC]: Και όποιος αντέξει: 13 ώρες συνεδρίαση στη Βουλή με 53 ομιλητές & 10 κάλπες

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη η Βουλή θα εγκρίνει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση NOVARTIS. Την απόφαση έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου που συνεδρίασε για το ζήτημα αυτό. Σύμφωνα με την απόφαση, ο σχεδιασμός είναι η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ ώστε να ξεκινήσει στην συνέχεια η ψηφοφορία.

Ήδη πάντως εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν θα τηρηθούν οι χρόνοι καθώς στην συνεδρίαση θα τοποθετηθούν εννέα από τους δέκα εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα ο μοναδικός που δεν θα πάρει το λόγο είναι ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος θα έχει βέβαια τη δυνατότητα να αποστείλει υπόμνημα.

Όσο για τους υπόλοιπους ο σχεδιασμός είναι να πάρουν το λόγο για 20 λεπτά. Κάτι που είναι βέβαια πολύ δύσκολο να τηρηθεί. Για παράδειγμα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε μιάμιση ώρα.

Αν προσθέσει κανείς τους εισηγητές των κομμάτων, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τους υπουργούς (Δικαοσύνης και Υγείας) και βέβαια τους πολιτικούς αρχηγούς (σύνολο 53 άτομα) είναι πολύ εύκολο το χρονοδιάγραμμα να πέσει τελείως έξω και να επαναληφθούν καταστάσεις όπως τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε το τρίτο μνημόνιο και η συνεδρίαση (λόγω και των μεθοδεύσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου κράτησε ένα 24ωρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!