Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Η κάθοδος του ευρωπαϊκού ρομπότ Shiaparelli στον πλανήτη Αρη
[TheTOC]: Η κάθοδος του ευρωπαϊκού ρομπότ Shiaparelli στον πλανήτη Αρη

[TheTOC]: Η κάθοδος του ευρωπαϊκού ρομπότ Shiaparelli στον πλανήτη Αρη

Όλα είναι έτοιμα για την πιο φιλόδοξη αποστολή της Ευρώπης στον Κόκκινο Πλανήτη. Το ευρωπαϊκό ρομπότ “Shiaparelli” επιχειρεί να προσεδαφιστεί σήμερα στον Άρη.

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή προσεδάφιση στον Άρη, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Βρετανικού Beagle 2 το 2003. Η αποστολή ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου του 2016 από το Μπαϊκονούρ. Το όχημα επιφανείας Schiaparelli έχει αποσπαστεί τρεις μέρες πριν μπει στην ατμόσφαιρα του Άρη από το μητρικό του διαστημικό όχημα Trace Gas Orbiter (TGO). Θα μπει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, θα κινηθεί καθοδικά και θα προσεδαφιστεί μέσα σε έξι λεπτά.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην αποκόλληση πολύ νωρίς, ώστε να υπάρχει ακρίβεια στην προσγείωση, αλλά ούτε και πολύ αργά για να έχουμε χρόνο να επανακατευθύνουμε το Trace Gas Orbiter. Να του δώσουμε ύψος, έτσι ώστε να μην συντριβεί στον Άρη. Γιατί θα είναι σε πορεία σύγκρουσης μέχρι τη στιγμή του αποχωρισμού των δύο μερών. Αυτό θα οδηγήσει το Schiaparelli στο έδαφος, στο κέντρο ελπίζουμε, μιας ελλειπτικής προσγείωσης» επισήμανε ο Μισέλ Ντενί, διευθυντής πτητικών λειτουργιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!