Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Καρέ καρέ η επίσκεψη και η ομιλία Τσίπρα στην Κούβα για τον Κάστρο
[TheTOC]: Καρέ καρέ η επίσκεψη και η ομιλία Τσίπρα στην Κούβα για τον Κάστρο

[TheTOC]: Καρέ καρέ η επίσκεψη και η ομιλία Τσίπρα στην Κούβα για τον Κάστρο

Mε αναφορές στην επανάσταση του 1821 ο επικήδειος που εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πλατεία της Επανάστασης στην εκδήλωση στη μνήμη του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο , τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959». Είπε επίσης πως «ο Φιντέλ Κάστρο «αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό, στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού».

«Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς, γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινική Αμερική και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε γενναίο τον λαό της Κούβας και υπογράμμισε ότι «αποχαιρετούμε τον Κομαντάτε Φιντέλ, ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη Τσίπρα στην Κούβα:

Πηγή φωτό: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti

Το βίντεο της ομιλίας Τσίπρα
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Hermanos y hermanas (Αδερφοί και αδερφές),

Γενναίε λαέ της Κούβας,

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα.

Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!