Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Κάλεσμα Μαξίμου σε ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ
[TheTOC]: Κάλεσμα Μαξίμου σε ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ

[TheTOC]: Κάλεσμα Μαξίμου σε ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ

Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στην αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση «Η Νέα Δημοκρατία έχει ακόμα χρόνο να σταματήσει τον ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό της κατήφορο» κάνοντας παράλληλα λόγο για «διπλό θεσμικό ατόπημα» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς εκτός από τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ «υιοθετεί την τακτική αυτή, προκειμένου να εκβιάσει την απόσυρση ψηφισμένου νόμου, δηλαδή την ντε φάκτο κατάργηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ακόμα χρόνο να σταματήσει τον ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό της κατήφορο.

Είτε δια του γραφείου τύπου της, είτε με δηλώσεις των στελεχών της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία διακηρύσσει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος 4339/2015.

Όπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα προβλέπει την εκλογή του ΕΣΡ από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5, προκειμένου η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή να συγκροτείται σε ευρύτατη συναινετική βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!