Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ιαπωνίας- ΕΕ
[TheTOC]: Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ιαπωνίας- ΕΕ

[TheTOC]: Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ιαπωνίας- ΕΕ

Μετά από πολυετή προσπάθεια, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία υπογράφουν μια ιστορική συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης. Στόχος είναι μα μειωθούν δασμοί και οικονομικοί περιορισμοί. Η συμφωνία θα διευκολύνει το εμπόριο σε τομείς όπως η γεωργία. Ακόμη θα ενισχύσει τις επενδύσεις και την ανταλλαγή δεξιοτήτων και γνώσεων»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναμένονται σήμερα στο Τόκιο, όπου σκοπεύουν να υπογράψουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που παρουσιάζεται ως «ιστορική», προφανώς για να στείλουν ένα μήνυμα και του προστατευτισμού που προωθεί ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν από την Ιαπωνία, ο Τουσκ και ο Γιούνκερ έκαναν έναν σταθμό στο Πεκίνο, με την ευκαιρία της 20ής Συνόδου ΕΕ-Κίνας, με τον ίδιο σκοπό, τη σύσφιγξη των σχέσεων απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Το πολυπολικό σύστημα δέχεται επίθεση, κι είναι μια επίθεση χωρίς προηγούμενο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου», πέταξε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αποφευχθεί η σύγκρουση και το χάος», έκρινε από την πλευρά του ο Τουσκ.

Η συνάντηση που θα έχουν οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες στο Τόκιο αρχικά προβλεπόταν να γίνει την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αλλά ο ιάπωνας πρωθυπουργός, ο Σίνζο Άμπε, αναγκάστηκε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή περιοδεία του εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις σε περιοχές της δυτικής Ιαπωνίας, που θρηνούν πάνω από 220 νεκρούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!