Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: ΗΠΑ: Πρώτα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μετά η συζήτηση για χρέος
[TheTOC]: ΗΠΑ: Πρώτα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων,  μετά η συζήτηση για χρέος

[TheTOC]: ΗΠΑ: Πρώτα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, μετά η συζήτηση για χρέος

Νέο μήνυμα της Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και του χρέους στέλνει η Ουάσινγκτον. Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Νέιθαν Σητς προέτρεψε την Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές συζητήσεις.

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής για τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης στη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα του διεθνούς οργανισμού να συμμετέχει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Νέιθαν Σητς απάντησε:

«Το ερώτημα που θέτετε είναι πολύπλευρο, με πολλές διαφορετικές πτυχές. Αν το δει κανείς από ψηλά, η αίσθησή μου είναι ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι ελληνικές αρχές και η ελληνική οικονομία έχουν κάνει κάποια εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχουν σημειώσει πρόοδο στο να καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ισόρροπη και ανταγωνιστική από το παρελθλόν.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και είναι σημαντικό για τον λόγο αυτό η Ελλάδα να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ για να εφαρμόσει τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό κοκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!