Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Το ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα ψάχνει μεγαλύτερη ανταπόκριση
[TheTOC]: Το ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα ψάχνει μεγαλύτερη ανταπόκριση

[TheTOC]: Το ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα ψάχνει μεγαλύτερη ανταπόκριση

Το e-ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα κλείνει τρεις μήνες λειτουργίας, κάνει τα πρώτα του βήματα στον κυβερνοχώρο και επιχειρεί να βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους πολίτες, οι οποίοι αναζητούν πρακτικές λύσεις για να αποφύγουν την γραφειοκρατία και τις χαμένες εργατοώρες. Η εφαρμογή του ήταν ξεχωριστό θέμα στο βίντεο των περίπου 25 λεπτών για τα δύο χρόνια της ΕΛ.ΑΣ. επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, που τέθηκε σε λειτουργία, αρχικά με 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί 101 αιτήσεις πολιτών, εκ των οποίων, οι 22 είναι διοικητικού χαρακτήρα, οι 43 είναι για καταγγελίες του ηλεκτρονικού εγκλήματος και οι 36 για το άσυλο.

Οι πιο συχνές αιτήσεις αναλύοντας τα χαρακτηριστικά τους, αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και συγκεκριμένα 13 απόπειρες απάτης, 10 καταγγελίες για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και 8 καταγγελίες για διατραπεζικές συναλλαγές. Άλλες έξι αιτήσεις αφορούσαν πιστοποιητικά ποινικής κατάστασης πολιτών και πέντε αιτήσεις αποστράτων.

Οι πολίτες μπορούν να έχουν παλιότερες χρονοβόρες παροχές με ένα κλικ! Στόχος είναι η αισθητή μείωση της γραφειοκρατίας, κατάργηση της έντυπης επεξεργασίας, εκσυγχρονισμός και απλούστευση των διαδικασιών, μείωση του λειτουργικού κόστους, ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!