Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα η Διάσκεψη των Προέδρων για ΕΣΡ – άδειες
[TheTOC]: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα η Διάσκεψη των Προέδρων για ΕΣΡ – άδειες

[TheTOC]: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα η Διάσκεψη των Προέδρων για ΕΣΡ – άδειες

Με ένα επικοινωνιακό σόου στην διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή , η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά (στις 14:00 μέσω web tv του καναλιού της Βουλής) για πρώτη φορά μετά την εποχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει προσχηματικά να συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την ίδια ώρα που το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και το επόμενο διάστημα θα εξετάσει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς τη συναίνεση της οποίας είναι αδύνατον να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε πρόσωπα για το ΕΣΡ, εάν πρώτα δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματικό.

Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, επισημαίνουν ότι πρέπει μεν να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, αλλά πρώτα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για το αν είναι συνταγματικός ο νόμος Παππά. Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της την Τετάρτη, τάσσεται υπέρ της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά ζητά από την κυβέρνηση να κάνει πίσω, να ξεκινήσει από μηδενική βάση το θέμα των αδειών και να το χειριστεί αποκλειστικά το ΕΣΡ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!