Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Η ώρα της λυπητερής: Τι κρύβουν τα διπλά “ραβασάκια” του ΕΦΚΑ
[TheTOC]: Η ώρα της λυπητερής: Τι κρύβουν τα διπλά “ραβασάκια” του ΕΦΚΑ

[TheTOC]: Η ώρα της λυπητερής: Τι κρύβουν τα διπλά “ραβασάκια” του ΕΦΚΑ

H ελπίδα ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τον ΕΦΚΑ θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών –κάτι που άλλωστε αρχίζει να …ψιθυρίζει και η κυβέρνηση- μπορεί να περιμένει. Τα επόμενα 24ωρα, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για τον συμψηφισμό των εισφορών που καταβλήθηκαν το 2017 –και οι οποίες υπολογίστηκαν με βάση τα κέρδη του 2015- με αυτά που αναλογούν κανονικά και οι οποίες έχουν υπολογιστεί εκ νέου βάσει των κερδών του 2016. Έτσι, όσοι το 2016 εμφάνισαν αύξηση κερδών θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκες αναδρομικές επιβαρύνσεις τις οποίες θα πρέπει να αποπληρώσουν σε πέντε δόσεις. Από την άλλη όσοι είχαν μείωση κερδών το 2016 συγκριτικά με το 2015 θα δικαιούνται επιστροφής εισφορών και θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πάρουν πίσω τα χρήματα ή να τα συμψηφίσουν με μελλοντικές υποχρεώσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Θα είναι ένα ακόμη «κτύπημα» του νόμου Κατρούγκαλου σε δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι…. τολμούν να εμφανίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις. Αυτή η αναδρομική επιβάρυνση είναι αποτέλεσμα του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών η οποία μπήκε στο μικροσκόπιο του ΣτΕ όχι μόνο λόγω των υπέρογκων επιβαρύνσεων που προκαλεί αλλά και εξαιτίας του χαοτικού τρόπου υπολογισμού.

Όπως θα συνειδητοποιήσουν και τις επόμενες ημέρες, οι ασφαλισμένοι ενώ πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές του 2018 με βάση τα κέρδη που είχαν το 2016 δηλαδή πριν από δύο χρόνια, θα κληθούν να δώσουν και αναδρομικά για το 2017 και πάλι με βάση τα κέρδη του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!