Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Γρ.Προϋπολογισμού Βουλής:Κριτική στην κυβέρνηση για φόρους & διαπραγμάτευση
[TheTOC]: Γρ.Προϋπολογισμού Βουλής:Κριτική στην κυβέρνηση για φόρους & διαπραγμάτευση

[TheTOC]: Γρ.Προϋπολογισμού Βουλής:Κριτική στην κυβέρνηση για φόρους & διαπραγμάτευση

To προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά, χαρακτηρίζεται από «φοροκεντρική λιτότητα» αναφέρει στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Επίσης, αναφέρει ότι έχει «βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα» ο οποίος για να εξουδετερωθεί πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι αξιολογήσεις και να αλλάξει το οικονομικό κλίμακα.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για «αρκετά αισιόδοξες εκτιμήσεις» όσον αφορά στην πορεία της ιδιωτικής κατανάλωσης των εξαγωγών και των επενδύσεων, εκτιμήσεις οι οποίες για να επιβεβαιωθούν θα πρέπει να συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κωδικοποιημένα, στην έκθεση του Γραφείου προϋπολογισμού αναφέρονται τα εξής:

· Ο Προϋπολογισμός 2017 όπως προετοιμάζεται έχει βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα μολονότι η υφεσιακή επίπτωση μπορεί εν μέρει να εξουδετερωθεί με την αλλαγή του οικονομικού κλίματος λόγω ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων

· Το προσχέδιο προβλέπει πολύ λιγότερα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες αποτυπώνονται εμφανέστερα οι εσωτερικές δυσκολίες των μεταρρυθμίσεων. Συναφώς, η λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και οι «δομικές αλλαγές» καθυστερούν.

· Μολονότι τυχόν μειώσεις δαπανών αντί αυξήσεων φόρων θα είχαν πιθανόν μικρότερη άμεση υφεσιακή επίπτωση, το σημαντικότερο είναι ότι οι αυξήσεις φόρων αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα (από την πλευρά της προσφοράς) και επομένως θολώνουν τις προοπτικές ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!