Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Γιούνκερ: Ο Ερντογάν πέταξε το μπαλάκι εγώ του το επιστρέφω
[TheTOC]: Γιούνκερ: Ο Ερντογάν πέταξε το μπαλάκι εγώ του το επιστρέφω

[TheTOC]: Γιούνκερ: Ο Ερντογάν πέταξε το μπαλάκι εγώ του το επιστρέφω

Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Ταγίπ Ερτνογάν και τον καλεί να αποφασίσει αν θέλει τελικά να γίνει μια μέρα η Τουρκία μέλος της ΕΕ, δηλώνοντας με νόημα: «Ο Τούρκος πρόεδρος πετά το μπαλάκι στην ΕΕ. Εγώ του το επιστρέφω».

«Ο κ. Ερντογαν θα πρέπει να ξέρει ότι κάποια μέρα θα καταστεί αυτός ο υπεύθυνος για την άρνηση απελευθέρωσης της βίζας. Πετάει το μπαλάκι στην ΕΕ. Και εγώ του το επιστρέφω. Η άρνηση του να αποδεχτεί τα κριτήριά μας σημαίνει ότι ο ίδιος αρνήθηκε την ελευθέρια κίνησης των Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη » ήταν η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος σε εξαιρετικά ήπιους τόνους είχε πει: «Όταν η Ε.Ε. τηρήσει τις υποσχέσεις της για απελευθέρωση των θεωρήσεων, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τότε και η Τουρκία θα δείξει καλές προθέσεις».

Όπως πρόσθεσε, η Τουρκία «έχει κουραστεί να κυνηγάει την Ευρώπη».

Τι άλλο είπε ο Γιούνκερ

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή του, στη συνεργαζόμενη με τη EurActiv, Quest France τονίζει πως «Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει την αμυντική της συνεργασία και να προασπίσει τα οικονομικά της συμφέροντα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!