Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: «Για εμάς, χωρίς εμάς» – Κοντά σε συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα
[TheTOC]: «Για εμάς, χωρίς εμάς» – Κοντά σε συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα

[TheTOC]: «Για εμάς, χωρίς εμάς» – Κοντά σε συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα

Με πρόσθετα μέτρα τα οποία θα αφορούν κατά κύριο λόγο στην αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης υφιστάμενων επιδομάτων αλλά κατάργηση ή ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών αναμένεται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2018.

Αν υιοθετηθούν τα σχέδια, εκατοντάδες χιλιάδες γονείς κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερα από 160 ευρώ για κάθε παιδί.

Τα μέτρα θα ψηφιστούν άμεσα από την ελληνική Βουλή και θα ισχύσουν από την 1/1/2018. Η διαπραγμάτευση για την «ποσοτικοποίηση» των μέτρων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για να κλείσει η διαφορά σε επίπεδο αριθμών.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να κατεβάσει τον λογαριασμό κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ με τους θεσμούς να ανεβάζουν το κόστος των πρόσθετων μέτρων στα 600 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των επιδομάτων που «κινδυνεύουν» είναι το θέρμανσης αλλά και το οικογενειακό για το οποίο συζητείται το ενδεχόμενο σοβαρής περικοπής των εισοδηματικών κριτηρίων.

Αν υιοθετηθούν τα σχέδια, εκατοντάδες χιλιάδες γονείς κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερα από 160 ευρώ για κάθε παιδί. Υπό «εξαφάνιση» τελούν και οι φορολογικές εκπτώσεις των μισθωτών και συνταξιούχων (το 1,5% που δίδεται λόγω της παρακράτησης φόρου), των ναυτικών αλλά και η έκπτωση για τις ιατρικές δαπάνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!