Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Γερμανικές αποζημιώσεις: Φόβοι για τις ιδιωτικές απαιτήσεις
[TheTOC]: Γερμανικές αποζημιώσεις: Φόβοι για τις ιδιωτικές απαιτήσεις

[TheTOC]: Γερμανικές αποζημιώσεις: Φόβοι για τις ιδιωτικές απαιτήσεις

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, σε σημερινή δήλωσή του επισημαίνει τον κίνδυνο, οι ιδιωτικές απαιτήσεις των πολιτών και των συγγενών τους από τις γερμανικές αποζημιώσεις, να παραμείνουν εκτός του πλαισίου των διεκδικήσεων κατά τη μεθαυριανή συζήτηση στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σκανδάμης αναφέρει ότι «η συζήτηση στη Βουλή, μεθαύριο, που μπορεί να καταλήξει σε εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων,έχει αφενός μεγάλη εθνική σημασία, αφετέρου κινδύνους σε σχέση με το τι πραγματικά κατοχυρώνει μια τέτοια συζήτηση» και προσθέτει:

«Μεταξύ άλλων υπάρχει και ο άμεσος κίνδυνος να μείνουν έξω από το πλαίσιο διεκδικήσεων, οι επανορθώσεις των θυμάτων του ναζισμού και των συγγενών τους, δηλαδή οι ιδιωτικές απαιτήσεις».

Ακόμη, ο κ. Σκανδάμης αναφέρει ότι «το πόρισμα των 97 σελίδων της διακομματικής επιτροπής “για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών” του έτους 2016 το οποίο θα συζητηθεί στο Kοινοβούλιο, έκρινε – σε μόλις 4 γραμμές – ότι ο προσδιορισμός των πολεμικών αποζημιώσεων των ιδιωτών ‘δεν είναι ευχερής’ παρά δηλαδή το πλήθος των αγωγών και αποφάσεων που έχουν εκδοθεί προς αυτό (…) Και μάλιστα κόντρα στην απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης του 2012, που αν και έκρινε το θέμα της ετεροδικίας, αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα να διεκδικηθούν οι απαιτήσεις των θυμάτων μέσω του Ελληνικού Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!