Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τον νέο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό
[TheTOC]: Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τον νέο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό

[TheTOC]: Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τον νέο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό

Η αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες το σχέδιο για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ύψους 343,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2018, που αυξάνει τις κρατικές δαπάνες κατά σχεδόν 4% εν συγκρίσει με το 2017, χωρίς αυτό να συνεπάγεται την έκδοση νέου δημόσιου χρέους.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν 14 ώρες, αφού τελικά τα μέλη της άφησαν κατά μέρος τη σύγκρουση για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητική κρίση και απειλεί ακόμη και να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» υπό την Άγγελα Μέρκελ εάν δεν βρεθούν λύσεις, αρχής γενομένης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σήμερα και αύριο.

Ο Έκχαρτ Ρέμπεργκ, εκπρόσωπος των συντηρητικών για θέματα προϋπολογισμού, τόνισε πως η συμφωνία δείχνει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα να ενεργεί αποτελεσματικά.

Μολονότι αποφεύγεται η έκδοση νέου χρέους, το σχέδιο προβλέπει την αύξηση των επενδύσεων κατά 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ στα 39,8 δισεκατομμύρια, από 37 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο προϋπολογισμού του γερμανικού δημοσίου που παρουσίασε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τον Μάιο.

Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει επίσης μεγαλύτερες δαπάνες για μισθούς στον τομέα της ασφάλειας–προβλέπονται 3.075 περισσότερες θέσεις στην ομοσπονδιακή αστυνομία και 525 σε άλλη μια ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης εγκλήματος, διευκρίνισε ο Ρέμπεργκ.

Το σχέδιο προϋπολογισμού θα υποβληθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, την προσεχή εβδομάδα, ανέφερε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!