Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Γενική Ασφάλεια… γιορτών για να προστατευθούν οι καταναλωτές
[TheTOC]: Γενική Ασφάλεια… γιορτών για να προστατευθούν οι καταναλωτές

[TheTOC]: Γενική Ασφάλεια… γιορτών για να προστατευθούν οι καταναλωτές

Γενική Ασφάλεια… Εορτών, δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια διασφάλισης της αγοραστικής κίνησης, καταναλωτών, πολιτών και επαγγελματιών της πρωτεύουσας, ενόψει της εορταστικής περιόδου. Σε αυτό το πλαίσιο για αυτό το χρονικό διάστημα… καταργούνται οι γραμματείες των αστυνομικών υπηρεσιών προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό και να αυξηθούν οι ένστολες περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας. Στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. η εμφανής αστυνόμευση σε εμπορικά κέντρα, καταστήματα και δρόμους με αυξημένη εμπορική κίνηση, όπου την εορταστική περίοδο παρατηρείται αύξηση σε ληστρικές επιδρομές του… δρόμου σε βάρος ηλικιωμένων, καταναλωτών και ιδιοκτητών καταστημάτων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στους επικεφαλής αξιωματικούς των αρμόδιων υπηρεσιών είναι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά της Άμεσης Δράσης να περιφρουρούν έντονα μεγάλα εμπορικά κέντρα και δρόμους, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά να επιτηρούν διακριτικά εμπορικές συναλλαγές για τον εντοπισμό υπόπτων, που εμφανίζονταν την πρόθεση εκδήλωσης ληστειών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα κατά τις συναλλαγές, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, που προβαίνουν σε εκταμιεύσεις χρηματικών ποσών, της πενιχρής σύνταξης ή του δώρου των εορτών.

Άλλες ομάδες αστυνομικών θα συμμετέχουν σε μικτά κλιμάκια με άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που βρίσκεται σε έξαρση την εορταστική περίοδο, κυρίως τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας ενώ οι οδοί Αθηνάς, Ερμού, Βαρβάκειος Αγορά και περιμετρικά αυτών, θα αστυνομεύονται έντονα από εκατοντάδες αστυνομικούς κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!