Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Γενεύη: Κατέθεσαν χάρτες για το Κυπριακό οι δύο πλευρές
[TheTOC]: Γενεύη: Κατέθεσαν χάρτες για το Κυπριακό οι δύο πλευρές

[TheTOC]: Γενεύη: Κατέθεσαν χάρτες για το Κυπριακό οι δύο πλευρές

Για πρώτη φορά σε μια διαπραγμάτευση για το Κυπριακό οι δύο πλευρές κατέθεσαν το βράδυ της Τετάρτης συγκεκριμένους χάρτες που αποτυπώνουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με τα κριτήρια για το εδαφικό.

Οι χάρτες είναι εντός των ορίων που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές και ήδη βρίσκονται σε κρύπτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού (είναι) η κατάθεση χαρτών»: αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια του Προέδρου Αναστασιάδη, μέσω twitter. Και προσθέτει: «Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού».

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει, εγγράφως, τις αντιρρήσεις της στην τουρκοκυπριακή πρόταση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πτυχές του χάρτη που κατέθεσε η τ/κ πλευρά δεν ικανοποιούν την ε/κ πλευρά και για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε γραπτώς την διαμαρτυρία του. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην αυριανή διάσκεψη λέγοντας ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα αφορά αποκλειστικά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Οι διαφωνίες επί του εδαφικού είπε ο εκπρόσωπος θα συζητηθούν ξανά αργότερα όταν οι ηγέτες επανέλθουν στο τραπέζι για την εσωτερική πτυχή της λύσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!