Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Φρανσουά Ολάντ: Δεν θα διεκδικήσω νέα προεδρική θητεία
[TheTOC]: Φρανσουά Ολάντ:  Δεν θα διεκδικήσω νέα προεδρική θητεία

[TheTOC]: Φρανσουά Ολάντ: Δεν θα διεκδικήσω νέα προεδρική θητεία

Την απόφαση του να μην διεκδικήσει νέα θητεία στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμά του.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που ένας εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας δεν ζητά την επανεκλογή του.

“Αντιλαμβάνομαι τον κίνδυνο ότι αν έθετα υποψηφιότητα. δεν θα είχα ουσιαστική υποστήριξη. Συνεπώς αποφάσισα να μην ειμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές” δήλωσε ο Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει ενωμένη η κεντροαριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η άνοδος στην εξουσία του δεξιού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, ή της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

Ο κ. Ολάντ μίλησε για τα επιτεύγματα της προεδρικής θητείας του τα τελευταία 4 χρόνια, με ιδιαίτερη αναφορά στους νόμους για την ισότητα των πολιτών, του γάμους των ομοφύλων, την διαφάνεια στην πολιτική και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο της κεντροδεξιάς τον Φρανσουά Φιγιόν, ο κ. Ολάντ είπε ότι τον σέβεται αλλά τόνισε ότι η πολιτική του θα βοηθήσει την οικονομία. Σε ό,τι αφορά για την Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η γαλλία δεν έχει ανάγκη τον προστατευτισμό της οικονομίας που προτείνει η υποψήφια του ακροδεξιού “Εθνικού Μετώπου”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!