Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Οι φόνοι στο Σικάγο ξεπέρασαν τους 700 μετά περίπου 20 χρόνια
[TheTOC]: Οι φόνοι στο Σικάγο ξεπέρασαν τους 700 μετά περίπου 20 χρόνια

[TheTOC]: Οι φόνοι στο Σικάγο ξεπέρασαν τους 700 μετά περίπου 20 χρόνια

Οι φόνοι στο Σικάγο έχουν ήδη ξεπεράσει τους 700 φέτος, δήλωσε η αστυνομία χθες, καθώς μια έξαρση σε πράξεις βίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των θανάτων στο ψηλότερό τους σημείο μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τον Νοέμβριο έγιναν 77 φόνοι, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγου, ανεβάζοντας τον αριθμό των φόνων από την αρχή του χρόνου στους 701 έως τώρα.

Οι φόνοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα κατά 55% από την ίδια εποχή πέρσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΤ Φρανκ Τζιανκαμίλι. Το ποσοστό φόνων είναι το ψηλότερο που έχει παρατηρηθεί από το 1998, όταν σκοτώθηκαν 704 άτομα, και το 1997, όταν σκοτώθηκαν 761 άτομα.

Ο αριθμός των φόνων στο Σικάγο – πόλης 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων – ξεπερνά τους αντίστοιχους φόνους στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία από τις αστυνομικές διευθύνσεις των δύο πόλεων. Και οι δύο αυτές πόλεις έχουν αρκετά μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων από το Σικάγο.

Το μεγαλύτερο μέρος των βίαιων επεισοδίων στο Σικάγο διεξάγεται στις φτωχές δυτικές και νότιες συνοικίες της πόλης.

Αυτές αποτελούν ζώνες ανθρώπινης καταστροφής. Και πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου θα χρειαστεί να χτίσουμε υποδομές για να βελτιώσουμε τις κοινότητες”, δήλωσε ο Ουίλιαμ Χολ, 32, ιερέας στην περιοχή και ιδρυτής της οργάνωσης Acts of Love Campaign, που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στο Σικάγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!