Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Φίλης: Πολιτικά και ηθικά πρέπει να μην κοπούν οι συντάξεις
[TheTOC]: Φίλης: Πολιτικά και ηθικά πρέπει να μην κοπούν οι συντάξεις

[TheTOC]: Φίλης: Πολιτικά και ηθικά πρέπει να μην κοπούν οι συντάξεις

Δηλώσεις «αποσταθεροποίησης» του θετικού κλίματος μετά το πρόσφατο Eurogroup, από τον Νίκο Φίλη τόσο για τη συμφωνία για το χρέος όσο και για τις συντάξεις.

Μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση του Εurogroup δεν υλοποίησε όσα οι δανειστές είχαν υποσχεθεί για το ελληνικό χρέος. Ζήτησε επίσης να μην ισχύσει η νέα περικοπή των συντάξεων.

«Θα έχουμε τρία εκατομμύρια συνταξιούχους. πλήρης ανατροπή της βάσης του ασφαλιστικού. Στην καλή εκδοχή του ασφαλιστικού, το 2022 θα φτάσει η ανεργία στα 14,2 %. Ίλιγγος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες διαθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ασφαλιστικό. Μόνο από τις εισφορές δεν προχωρά το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό πρέπει να στηριχθεί με δημόσιο πόρο εκτός αν θέλουμε να δίνουμε φιλοδωρήματα για συντάξεις όπως κάνουμε» είπε ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Και πέρασε στο χρέος:

«Οι όροι οι περσινοί δεν ισχύουν σήμερα. Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει για το χρέος η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουν οι εταίροι – δηλαδή το γαλλικό κλειδί – και δεν υπάρχει το ΔΝΤ. Πολιτικά και ηθικά πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί σε κατευθύνσεις για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Είναι πολιτική υποχρέωση» τόνισε σε άλλο σημείο για να ρίξει ένα ακόμα «καρφί» προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!