Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: FAZ: Nέα ατζέντα για το SPD και συνέδριο με Τσίπρα και Κόστα
[TheTOC]: FAZ: Nέα ατζέντα για το SPD και συνέδριο με Τσίπρα και Κόστα

[TheTOC]: FAZ: Nέα ατζέντα για το SPD και συνέδριο με Τσίπρα και Κόστα

«Με πρόταση για επιδοτούμενη άνευ αποδοχών άδεια και τον Αλέξη Τσίπρα, το SPD προς νέα επιτυχία» τιτλοφορεί η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung το ρεπορτάζ της για το συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κομματος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Το SPD θέλει να διδαχθεί από τις ήττες του» τονίζει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρεται στους στόχους και τις εργασίες του συνεδρίου.

«Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται με τολμηρές προοπτικές. Ήδη με την έναρξή του υπάρχει μία ανοικτή συνεδρίαση υπό τον τίτλο “Αριστερά και επιτυχημένα -Αντόνιο Κόστα, Ανδρέα Νάλες, Αλέξης Τσίπρας”. Ο Κόστα είναι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το κόμμα του “Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς” στην Ελλάδα εκτόπισε από την εξουσία το αδελφό κόμμα του SPD, ΠΑΣΟΚ» γράφει η FAZ.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, ήταν ήδη ορατή εδώ και καιρό, και για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, η ανάγκη για «απελευθέρωση» του SPD από τις μεταρρυθμίσεις του πλαισίου κοινωνικών προστασίας και παροχών Hartz IV και το πρόγραμμα πολιτικής του σοσιαλδημοκράτη πρώην Καγκελαρίου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Aτζέντα 2010. Ωστόσο, η πίεση που προκάλεσαν τα εκλογικά αποτελέσματα του Οκτωβρίου στη Βαυαρία οδήγησαν την νυν επικεφαλής του, Ανδρέα Νάλες, να κηρύξει μία φυγή προς τα εμπρός για το κόμμα και να ανακοινώσει μία νέα ατζέντα, ένα σχέδιο για το «Κοινωνικό κράτος του 2025».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!