Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Η Ευρώπη φοβάται μεγάλο «κραχ» στη συμφωνία για τους πρόσφυγες
[TheTOC]: Η Ευρώπη φοβάται μεγάλο «κραχ» στη συμφωνία για τους πρόσφυγες

[TheTOC]: Η Ευρώπη φοβάται μεγάλο «κραχ» στη συμφωνία για τους πρόσφυγες

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το προσφυγικό και η διαχείρισή του από τις ελληνικές αρχές, με τα περισσότερα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία.

Το περιοδικό Focus μάλιστα εντοπίζει ενδείξεις που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συνηγορούν στο ότι η Ελλάδα γυρνά την πλάτη της στη συμφωνία, ενώ την ίδια στιγμή ο διευθυντής της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας», Γκέραρντ Κνάους, εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος ως προς τις επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη αποτυχία της ευρωπαϊκης στρατηγικής στο προσφυγικό. Σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico, σημειώνεται ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι μέχρι στιγμής αρνούνται να αποδεχθούν ότι υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα, τα οποία στην πράξη διαψεύδονται από τις σοβαρές ρωγμές που εμφανίζει η συμφωνία.

Στην απειλή να τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό αναφέρεται και δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, με τίτλο «Η συμφωνία για το προσφυγικό πεθαίνει στα ελληνικά νησιά». Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μία σειρά παραγόντων, από την κατάσταση στην Τουρκία μέχρι την αδυναμία των ελληνικών αρχών, απειλούν να βάλουν ένα τέλος τόσο στην συμφωνία για το προσφυγικό όσο και γενικότερα στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!