Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας
[TheTOC]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας

[TheTOC]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup στις Βρυξέλλες, με την Ιταλία να δείχνει διατεθειμένη να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός στο θέμα του προϋπολογισμού της πριν το τέλος του έτους και την ΕΕ να στέλνει ταυτόχρονα ένα μήνυμα με ελληνικό ενδιαφέρον.

“Η Ελλάδα δεν ήταν στις έξι χώρες που έλαβαν παρατηρήσεις επί του προϋπολογισμού της. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε παρατηρήσεις να απευθύνουμε στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό γιατί για πρώτη φορά η χώρα είναι στην διαδικασία του “ευρωπαϊκού εξαμήνου””, τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Δεν συζητήθηκε η Ελλάδα αλλά επειδή το θέμα των συντάξεων επανέρχεται εξετάζουμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Μάριο Σεντένο.

Όπως είπε ο δημοσιονομικός χώρος σημαίνει πόσο πάνω από τον στόχο του 3,5% του ΑΠΕ είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019. Ο στόχος δεν συζητείται, αυτό που βλέπουμε είναι τι πρόκειται να συμβεί με το δημοσιονομικό χώρο και αν θα χρησιμοποιηθεί, αυτό είναι υπό συζήτηση.

Από την πλευρά του ο Κλ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι είναι πολύ θετικό ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται για τις απαιτήσεις μετά από πολλά χρόνια. Η δέσμευση για το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν αμφισβητείται από κανένα. Σημείωσε ωστόσο «ότι προηγούμενες δεσμεύσεις με βάση το πρόγραμμα πρέπει να είναι σεβαστές ή να συζητούνται με τους θεσμούς και είμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!