Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Eurasia Group: Γιατί το ΔΝΤ παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος
[TheTOC]: Eurasia Group: Γιατί το ΔΝΤ παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος

[TheTOC]: Eurasia Group: Γιατί το ΔΝΤ παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος

To πολιτικό θερμόμετρο στην Αθήνα αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το γνωστό think tank Eurasia Group. Στη νέα της έκθεση, η δεξαμενή σκέψης αναφέρεται στο σκάνδαλο με την Novartis και την έρευνα σε πολιτικά πρόσωπα, τις εντάσεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιλύσει το ονοματολογικό αλλά και στη σύλληψη δύο Ελλήνων αξιωματικών στα σύνορα του Έβρου, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία εν αναμονή της δίκης τους, με την Ελλάδα να ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει η Eurasia, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ελπίζει στην “καθαρή” έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή, αντίθετα με την άποψη του Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Υπάρχει επίσης υποψία ότι το ΔΝΤ (σωστά) και η ΕΚΤ (εσφαλμένα) θα προτιμούσαν η Ελλάδα να “μπει” σε ενισχυμένη πιστωτική γραμμή υπό όρους (ECCL). Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια δύσκολη τέταρτη αξιολόγηση, τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, τις αμφισβητούμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους και τον κίνδυνο μεγαλύτερης λιτότητας σε περίπτωση νέων διαφορών με το ΔΝΤ, η ανησυχία ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να περάσει ένα ακόμα “θερμό” καλοκαίρι έχει πλέον αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurasia, ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι απίθανο, καθώς επιμένει στο βασικό της σενάριο που είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει μια πιο ήπια συμφωνία, γνωστή ως “ενισχυμένη επιτήρηση” .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!