Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Ετσι διακινούσαν τα ναρκωτικά στις πιάτσες της Αθήνας
[TheTOC]: Ετσι διακινούσαν τα ναρκωτικά στις πιάτσες της Αθήνας

[TheTOC]: Ετσι διακινούσαν τα ναρκωτικά στις πιάτσες της Αθήνας

Μαζεύονταν 10 διακινητές, έκαναν… σκυταλοδρομία τις δόσεις των ναρκωτικών ανάμεσά τους σαν να «παίζουν τον παπά», έτσι ώστε αν τους παρακολουθούσαν να μην ξέρουν ποιος είχε στην κατοχή του τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια ξεχύνονταν να τα διακινήσουν στις πιάτσες της Αθήνας αλλάζοντας συνεχώς διαδρομές και οχήματα.

Οι Αφρικανοί… ντελίβερι έβαζαν τις αεροστεγείς συσκευασίες ναρκωτικών στο… στόμα προκειμένου να τις καταπιούν σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Οι δοσοληψίες γίνονταν σε πλατείες, σε σταθμούς του Μετρό, ακόμη και μέσα σε συρμούς, όπως και έξω από σχολικά συγκροτήματα. Αυτές είναι μερικές από τις χιλιάδες εικόνες των 3.000 βίντεο, που έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, και αποτυπώνει την δράση του «καρτέλ της πλατείας», στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αστυνομικής επιχείρησης με τον κωδικό «Χίμαιρα».

Σημαντική ώθηση στην πορεία των αστυνομικών ερευνών, ανεβάζοντας επίπεδο στην αξιολόγηση της εγκληματικής οργάνωσης και το εύρος της, ήταν η σύλληψη δύο ανδρών από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους εκτός από ναρκωτικά, σημαντική ποσότητα ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων, που φαίνεται να είχαν αποσπάσει από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Ευαγγελισμό, όταν εργάζονταν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση έργου με τα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Πολλά από τα αρχηγικά μέλη του καρτέλ, που είχαν συλληφθεί τους τελευταίους 8 μήνες, συνέχιζαν να κατευθύνουν τα μέλη τους από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών Κορυδαλλού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!