Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Ερευνα σοκ:Το 27% των ευρωπαίων «δικαιολογεί» υπό προϋποθέσεις τον βιασμό
[TheTOC]: Ερευνα σοκ:Το 27% των ευρωπαίων «δικαιολογεί» υπό προϋποθέσεις τον βιασμό

[TheTOC]: Ερευνα σοκ:Το 27% των ευρωπαίων «δικαιολογεί» υπό προϋποθέσεις τον βιασμό

Συνθήκες που δικαιολογούν το βιαστή και τον βιασμό «αναγνωρίζει» το 27% των ευρωπαίων και το 32% των Ελλήνων σύμφωνα με σοκαριστική έρευνα της Κομισιόν.

Τα ποσοστά εμφανίζονται ιδιαίτερα υψηλά σε χώρες της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και την Τσεχία.

Στη Ρουμανία, για παράδειγμα, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το σεξ χωρίς συγκατάθεση δικαιολογείται υπό προϋποθέσεις.
Αν και υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη, σχολιάζει η Washington Post, σε κάθε περίπτωση η γεωγραφία από μόνη της δεν δικαιολογεί τις εντυπωσιακές διαφορές. Ενώ στο Βέλγιο, λόγου χάριν, το 40% δικαιολογεί τον βιασμό σε συγκεκριμένες συνθήκες, στη γειτονική Ολλανδία μόνο το 15% έχει την ίδια άποψη.
Συνολικά, συμμετείχαν στην έρευνα περίπου 30.000 Ευρωπαίοι. Μεταξύ των κριτηρίων που κλήθηκαν να κρίνουν εάν δικαιολογούν ή όχι το σεξ χωρίς συγκατάθεση ήταν εάν το θύμα ήταν μεθυσμένο ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, εάν φορούσε προκλητικά ρούχα, εάν συνοδευόταν με τη θέλησή του στο σπίτι έπειτα από πάρτι, εάν είχε προηγηθεί φλερτ, εάν περπατούσε μόνο του τη νύχτα ή εάν είχε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!