Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Ερευνα για 5 τηλεφωνικούς αριθμούς του Μάναφορτ
[TheTOC]: Ερευνα για 5 τηλεφωνικούς αριθμούς του Μάναφορτ

[TheTOC]: Ερευνα για 5 τηλεφωνικούς αριθμούς του Μάναφορτ

Kατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η ομάδα έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, ενημέρωσε τους δικηγόρους του Πολ Μάναφορτ ότι έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς που διαχειρίζεται η εταιρία AT&T, μεταδίδει το ABC News.

Ο Μιούλερ διερευνά το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, γνωστοποίησε ότι στις 9 Μαρτίου, εκδόθηκε ένα ένταλμα έρευνας για την υπόθεση Μάναφορτ. Η έκδοση του εντάλματος αυτού, αφήνει να εννοηθεί ότι η έρευνα που διεξάγεται από την ομάδα του Μάλερ παραμένει επικεντρωμένη στην προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων αναφορικά με την δράση του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, αλλά και πέρα από αυτόν, σε βάθος χρόνου.

Το ένταλμα αυτό, σχετίζεται με την διερεύνηση νέων στοιχείων που δεν συνδέονται με τις κατηγορίες που έχουν ήδη απαγγελθεί στον Μάναφορτ, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το εύρος της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του.

Η αποκάλυψη του εντάλματος έγινε στο πλαίσιο αιτήματος της υπεράσπισης του Μάναφορτ προκειμένου να δημοσιοποιηθούν στοιχεία ή καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση, που παρέμειναν άγνωστα.

Από την πλευρά της, η ομάδα ερευνών του Μιούλερ δεν γνωστοποίησε τι ακριβώς επιδιώκει να διερευνήσει με την έκδοση του εντάλματος, ενώ σύμφωνα με την άποψη του συμβούλου του ABC News και πρώην ειδικού πράκτορα του FBI, Στιβ Γκόμεζ: “Από ένα ένταλμα όπως αυτό, οι ανακριτές είναι πιθανό να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με συνδρομές για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αρχεία υπεραστικών τηλεφωνημάτων, στοιχεία γεωγραφικού προσανατολισμού σχετικά με τοποθεσίες, αλλά και κυρίως, τα περιεχόμενα τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!