Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Έρευνα: Εμπιστοσύνη σε Ιδρύματα, ΜΚΟ – Όχι σε Κυβέρνηση, κόμματα
[TheTOC]: Έρευνα: Εμπιστοσύνη σε Ιδρύματα, ΜΚΟ – Όχι σε Κυβέρνηση, κόμματα

[TheTOC]: Έρευνα: Εμπιστοσύνη σε Ιδρύματα, ΜΚΟ – Όχι σε Κυβέρνηση, κόμματα

Εμφανώς αντιληπτές γίνεται η παρουσία και η δραστηριότητα των κοινωφελών ιδρυμάτων στη χώρα μας από του πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της «διαΝΕΟσις», που παρουσιάστηκε σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου. Η έρευνα εκπονήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο του 2018.

Η «διαΝΕΟσις» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη χαρτογραφεί τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών σε μία σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και της φιλανθρωπίας στη χώρα μας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όπως διαπιστώνεται από τα αποτελέσματά της, φαίνεται πως έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα κοινωφελή ιδρύματα και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (69% και 53,2%) από ό,τι στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, 15% και 7%, αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εκκλησία συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 48,3% των ερωτηθέντων.

Ακόμη, το 46,4% θεωρεί ότι στην υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας τα κοινωφελή ιδρύματα είναι πιο αποτελεσματικά από το κράτος (14,5%), τις επιχειρήσεις (15,9%) ή τις ΜΚΟ (12,1 %). Παρόμοια αποτελέσματα διαπιστώνονται και στο πεδίο των υποτροφιών για σπουδές, καθώς το 39,2% των ερωτηθέντων θεωρεί τα κοινωφελή ιδρύματα πιο αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας το σκηνικό αλλάζει, καθώς οι επιχειρήσεις και το κράτος (39,5% και 30%, αντίστοιχα) θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί σε αυτό το πεδίο σε σχέση με τις ΜΚΟ και τα κοινωφελή ιδρύματα.

Όσον αφορά τη δράση των κοινωφελών ιδρυμάτων, το 53,4% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν γνωρίζει πολλά σχετικά με τη δράση τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!