Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Tα επώδυνα «Δεκεμβριανά», η αξιολόγηση και οι πρόωρες εκλογές
[TheTOC]: Tα επώδυνα «Δεκεμβριανά», η αξιολόγηση και οι πρόωρες εκλογές

[TheTOC]: Tα επώδυνα «Δεκεμβριανά», η αξιολόγηση και οι πρόωρες εκλογές

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος που είναι αμείλικτος για την κυβέρνηση. Η κλεψύδρα αδειάζει σιγά-σιγά και η διορία των τριών ημερών που έδωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί που θεωρείται και φίλος της ελληνικής κυβέρνησης, για να κλείσουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης, προκαλούν αρρυθμίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση προσδοκά και επιμένει για μια πολιτική συμφωνία, ξορκίζοντας το 4ο μνημόνιο, ενώ η Νέα Δημοκρατία φοβάται ότι αυτό έρχεται από τα λάθη της κυβέρνησης και γι’ αυτό επιμένει να θέτει το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται στην Κούβα, απ’ όπου επιστρέφει το πρωί της Πέμπτης για να πάει αμέσως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αξιολόγηση είναι στον αέρα και όπως φαίνεται η ημερομηνία της 5ης Δεκεμβρίου…χάνεται!

Η κυβέρνηση, όμηρος των δικών της επιλογών βλέπει, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπει, ότι δεν θα υπάρξει πιθανότατα συμφωνία έως το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας και η επόμενη ημερομηνία, εάν οι Ευρωπαίοι θελήσουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες, είναι η 19η Δεκεμβρίου, οπότε ίσως, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, διεξαχθεί μια έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η χώρα κινδυνεύει με πρόσκρουση με τις συνέπειες που επιφέρει η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην παρούσα φάση, ενώ και τα μηνύματα που φθάνουν από τον κύκλο των πιστωτών είναι ότι δεν υπάρχει βιασύνη για ολοκλήρωση των συζητήσεων στην παρούσα φάση, αλλά μια μετάθεση των όποιων αποφάσεων πιθανότατα για τον προσεχή Ιανουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!