Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Επίσημη ενημέρωση ΥΕΝ:Σε ποιές ακτές βρίσκουν ακόμη μαζούτ τα συνεργεία
[TheTOC]: Επίσημη ενημέρωση ΥΕΝ:Σε ποιές ακτές βρίσκουν ακόμη μαζούτ τα συνεργεία

[TheTOC]: Επίσημη ενημέρωση ΥΕΝ:Σε ποιές ακτές βρίσκουν ακόμη μαζούτ τα συνεργεία

Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης που προκάλεσε η βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης έγινε σήμερα στο ΥΕΝ.

Κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας και της ασφαλιστικής της πρέπει να καταθέτουν αγωγές όσοι έχουν πληγεί από τη ρύπανση στον Σαρωνικό,ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Στην εικόνα την οποία παρουσίασε, είπε ότι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ σημείωσε ότι η αντίδραση του λιμενικού σώματος ήταν άμεση και τηρήθηκαν ακριβώς όλα τα σχεδία τα όποια προβλέφθηκαν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού, Νικόλαο Λαγκαδιανό, μικρή και περιορισμένη ρύπανση διαπιστώθηκε και στην παραλία του Λαγονησίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

Πορεία εργασιών απορρύπανσης μέχρι και τη 16/09-2017
1. Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Α’ Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπης), έγινε έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής. Δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
2. Αναφορικά με την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψυττάλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτα, μικρού μεγέθους ιριδισμοί οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν
3. Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή Σαλαμίνας, πρωινές ώρες χθες, έγινε η έναρξη εργασιών αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!