Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: «Ενα βήμα εμπρός,δυο πίσω» μετά από τα αγκάθια σε Βουλή & ΣτΕ
[TheTOC]: «Ενα βήμα εμπρός,δυο πίσω» μετά από τα αγκάθια σε Βουλή & ΣτΕ

[TheTOC]: «Ενα βήμα εμπρός,δυο πίσω» μετά από τα αγκάθια σε Βουλή & ΣτΕ

Συνεχίζεται η νομική και πολιτική «ακροβασία» της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες που δόθηκαν με το νόμο Παππά και ο οποίος βρίσκεται στην «κρησάρα» του Συμβουλίου της Επικρατείας που συνεδριάζει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα.

Το Μαξίμου μετά την πρώτη «ήττα» στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κινείται «ένα βήμα μπρος δύο πίσω» αναζητώντας στέρεο έδαφος. Μέχρι νεωτέρας μπαίνει στο συρτάρι και το «πιστόλι» της τροπολογίας για το «μαύρο» εντός πέντε ημερών στα μη αδειοδοτούμενα κανάλια.

Διαβεβαιώσεις Βούτση ότι δεν θα κατατεθεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή

Μέσω του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση επιχειρήθηκε, ματαίως,να υπάρξει έγκριση της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση νέου ΕΣΡ που ενδεχομένως να έδινε και μια πολιτική διέξοδο στο αδιέξοδο.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεκλήθη το μεσημέρι της Τετάρτης τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν αφενός να υπάρξει αναβολή της όποιας διαδικασίας για το ΕΣΡ μέχρις ότου αποφασίσει το ΣτΕ για τον νόμο Παππά αφετέρου να μην επανακατατεθεί η επίμαχη τροπολογία του υπουργού Επικρατείας που προβλέπει εντός πενθημέρου να «πέσει μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Ο κ. Βούτσης θεώρησε πως η δικαστική εκκρεμότητα στο ΣτΕ δεν είναι λόγος για να μην λάβουν τα κόμματα απόφαση αλλά στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν επετεύχθη η πλειοψηφία των 4/5 που απαιτεί το Σύνταγμα για την συγκρότηση της αρχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!