Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Εκτός φυλακής για να πάει σε κηδεία σε χλιδάτο ξενοδοχείο
[TheTOC]: Εκτός φυλακής για να πάει σε κηδεία σε χλιδάτο ξενοδοχείο

[TheTOC]: Εκτός φυλακής για να πάει σε κηδεία σε χλιδάτο ξενοδοχείο

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η μυστική άδεια στον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για να βγει από τη φυλακή στην Πρετόρια προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του.
Η διοίκηση της φυλακής KgosiMampuru στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής έκρινε σκόπιμο να χορηγήσει την άδεια στον 29χρονο να αποχαιρετήσει την 93χρονη «Ούμι», όπως την αποκαλούσαν τα εγγόνια της, στην κηδεία που είχε οργανώσει για αυτήν η οικογένειά της, σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο.
Ο Πιστόριους αποτελεί κρατούμενο «με χαμηλό κίνδυνο απόδρασης», ενώ συχγρόνως έχει επιδείξει καλή συμπεριφορά μέχρι στιγμής κατά τον εγκλεισμό του στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
Ωστόσο, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων δεν λαμβάνει άδεια ούτε σε περίπτωση θανάτου ενός γονιού (αφού πρόκειται για φυλακή υψίστης ασφαλείας) έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στον διεθνή τύπο που κάνουν λόγο για «προνομιακή» μεταχείριση του Πιστόριους, ειδικά σε σχέση με τους μαύρους συγκρατουμένους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η κηδεία έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και στο πολυτελές ξενοδοχείο συνόδευσε τον παραολυμπιονίκη μια ελίτ ομάδα ένοπλων φρουρών, που παρέμειναν στο πλευρό του για τις τέσσερις ώρες της τελετής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!