Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Ορμπάν μέχρι νεωτέρας
[TheTOC]: Εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Ορμπάν μέχρι νεωτέρας

[TheTOC]: Εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Ορμπάν μέχρι νεωτέρας

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν αποβλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μέχρι νεωτέρας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, κ. Joseph Daul.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη με την ψήφο των αντιπροσώπων από τα μέλη του ΕΛΚ που συνέρχονται στις Βρυξέλλες, ακολουθεί τις ευρείες εκκλήσεις του κόμματος προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό να πειθαρχήσει.

“Η αναστολή συνεπάγεται με καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του κόμματος, κανένα δικαίωμα ψήφου, κανένα δικαίωμα να προτείνει υποψηφίους για θέσεις”, δήλωσε o Ντάουλ σε tweet.

‘Ορμπαν: “Αποτέλεσμα συμβιβασμού η απόφαση του ΕΛΚ”

Ως «αποτέλεσμα συμβιβασμού» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να αναστείλει τη συμμετοχή του κόμματός του, Fidesz στους κόλπους της παράταξης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το πέρας της ψηφοφορίας των μελών του ΕΛΚ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε πως το κόμμα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι το ΕΛΚ πήρε τη “σωστή απόφαση” προκειμένου να διατηρήσει την “ενότητά” του ενόψει Ευρωεκλογών.

Το ΕΛΚ αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz “μέχρι νεοτέρας”, ενώ παράλληλα ανήγγειλε την ίδρυση μιας τριμερούς “επιτροπής αξιολόγησης”, υπό την προεδρία του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι η οποία θα ελέγξει λεπτομερώς της συμμόρφωση του ουγγρικού κόμματος με τις αξίες του ΕΛΚ.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της επιτροπής των “τριών σοφών” θα γίνουν γνωστά, σύμφωνα με τον Β. Όρμπαν, μετά τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να μην επηρεάσουν αρνητικά την προεκλογική καμπάνια του ΕΛΚ.

Τον εν λόγω “συμβιβασμό” καταδίκασαν τα υπόλοιπα κόμματα (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) υποστηρίζοντας ότι το ΕΛΚ θα έπρεπε να λάβει μια καθαρή απόφαση αποκλεισμού του Fidesz.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!