Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Εκτιμήσεις για πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες στη Γερμανία
[TheTOC]: Εκτιμήσεις για πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες στη Γερμανία

[TheTOC]: Εκτιμήσεις για πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες στη Γερμανία

Με τους δημοσκόπους να βεβαιώνουν πως χωρίς αμφιβολία οι Χριστιανοδημοκράτες θα επικρατήσουν στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές και συνεπώς η ‘Αγγελα Μέρκελ πιθανότατα θα παραμείνει για τέταρτη συνεχή θητεία στην Καγκελαρία, το ενδιαφέρον των περισσότερων Ευρωπαίων αναλυτών επικεντρώνεται στις συμμαχίες που ενδέχεται να γίνουν με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικής πλειοψηφίας στη νέα Βουλή και στις πιθανές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας.

«Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες της Γερμανίας (FDP) ενδέχεται να φρενάρουν τις ελπίδες της ΕΕ για μεταρρυθμίσεις» επισημαίνεται σε ανάλυση που δημοσιεύει το Euractiv, όπου αναφέρεται ότι το φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών σχεδιάζει να επανέλθει στη Βουλή μετά την ιστορική ήττα του 2013, όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του, ίσως και με τη μορφή ενός κυβερνητικού εταίρου. Αυτό θα καταστήσει πιο αμήχανη τη σχέση του Βερολίνου με τους Ευρωπαίους γείτονές του, σχολιάζει το Euractiv επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που το FDP συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης «θα πρέπει να θεωρηθεί νεκρή». Κατά τον οικονομολόγο στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων (Centre for European Reform), Κρίστιαν Οντενταλ θα πρόκειται «για τον πιο επικίνδυνο συνασπισμό για το ευρώ».

Κατά την άποψή του ο κίνδυνος εξηγείται επειδή το FDP τάσσεται υπέρ της παραδοσιακής γερμανικής οικονομικής πολιτικής «Ordnungspolitik», μίας οικονομικής πολιτικής, η οποία θέτει σαφείς κανόνες που βασίζονται στην ανάλυση της αγοράς και στην εφαρμογή τους ανεξαρτήτως κόστους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!