Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Εύθραυστες ισορροπίες εντός ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες
[TheTOC]: Εύθραυστες ισορροπίες εντός ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες

[TheTOC]: Εύθραυστες ισορροπίες εντός ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αποκαλύπτουν τις εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα, τη στιγμή που η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο.

Ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός Βουλής οι μισοί βουλευτές, σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, έχει κάνει ίσως αρκετούς να ακολουθούν και προσωπική στρατηγική.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος ανάγκασε τον πρωθυπουργό να αναλάβει ρόλο «πυροσβέστη» προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη κοινοβουλευτική ομάδα. Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος και δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας την έκδηλη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι απειλές, τα “αντάρτικα” και οι δύσκολες ψηφοφορίες

Η στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε ετερόκλητα στελέχη, οι υποσχέσεις για υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά και το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, προκαλεί κλυδωνισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτήματα για το πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβρη.

Η απειλή της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην κριτική που δέχθηκε από την Αννέτα Καββαδία, ότι αν δεν την θέλουν μπορεί να πάει σπίτι της σημαίνει ότι τότε την θέση της θα πάρει ο Γιάννης Καλιάνος που ήδη έχει προσχωρήσει στη ΝΔ.

Η επιμονή της Έλενας Κουντουρά να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας σε κίνδυνο την δεδηλωμένη, αναγκάζει το Μαξίμου να σκέφτεται να αλλάξει το νόμο προκειμένου να καταργηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτή και βουλευτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!