Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Εφιάλτης τα μέτρα – Τι ζητούν οι δανειστές για να κλείσει το deal
[TheTOC]: Εφιάλτης τα μέτρα – Τι ζητούν οι δανειστές για να κλείσει το deal

[TheTOC]: Εφιάλτης τα μέτρα – Τι ζητούν οι δανειστές για να κλείσει το deal

Ολοένα και μεγαλύτερος γίνεται ο εφιάλτης της επιβολής νέων μέτρων για την κυβέρνηση. Όσο αδειάζει η κλεψύδρα με τον χρόνο της διαπραγμάτευσης, τόσο πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο να βρεθούμε προ τελεσιγράφου του τύπου: για να πάρετε τη ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να κάνετε υποχωρήσεις προκειμένου να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2019 και του 2020 με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις κυρίως στον άξονα Βερολίνου και ΔΝΤ είναι σε πλήρη εξέλιξη εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας με διαρροές σχεδίων, καταγραφή προϋποθέσεων και θέσεων. To Ταμείο φαίνεται να εμμένει στη θέση του να προσδιοριστούν από τώρα τα πρόσθετα μέτρα για την περίοδο 2018-2020. To ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν φαντάζει ρεαλιστικό με τα σημερινά δεδομένα και φαίνεται ότι όλα θα παραπεμφθούν σε νέο έκτακτο Eurogroup στις 19 του μήνα. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα μετάσχει η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο τραπέζι φαίνεται να υπάρχει και το σενάριο της παράτασης εφαρμογής του δημοσιονομικού κόφτη. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, θα κριθεί αν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμη δραστική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και μια ακόμη βίαιη περικοπή των συντάξεών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!