Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Διπλασιάστηκαν το 2017 οι παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές
[TheTOC]: Διπλασιάστηκαν το 2017 οι παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές

[TheTOC]: Διπλασιάστηκαν το 2017 οι παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές

Διπλασιάστηκαν το 2017 οι αθέμιτες (κυρίως παραπλανητικές) εμπορικές πρακτικές, με έμφαση στους κλάδους του χρηματοπιστωτικού τομέα, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της εκπαίδευσης, αλλά και της υγείας, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Συνήγορου του Καταναλωτή, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης και η αναπληρώτρια Συνήγορος, Αθηνά Κοντογιάννη, παρουσίασαν σήμερα την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» για το 2017 σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ζαγορίτης, κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ανέδειξε την ιδιαιτέρως μεγάλη αύξηση -κατά 28,2%- του αριθμού των αναφορών που κατατέθηκαν στην Αρχή το 2017 σε σχέση με το 2016, τονίζοντας ότι η αυξητική ροή εξακολουθεί και το 2018. Το ποσοστό επίλυσης των υποθέσεων παρέμεινε εξαιρετικά υψηλό, άνω του 82%. Χαρακτηριστικό στοιχείο της κατακόρυφης αύξησης των αιτημάτων διαμεσολάβησης προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας (αρμόδιο για την επίλυση διασυνοριακών διαφορών) είναι ότι με βάση τα διαχρονικά στατιστικά στοιχεία, την περίοδο 2014-2018, δηλαδή τα τελευταία 4-5 χρόνια, υποβλήθησαν 34.703 αναφορές, πολύ περισσότερες σε σχέση με τις 27.932 που κατατέθηκαν τα πρώτα εννέα χρόνια (2005-2013) λειτουργίας της Αρχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!