Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Διχασμένη η Εκκλησία, πολιτικές “φουρτούνες” στην κυβέρνηση
[TheTOC]: Διχασμένη η Εκκλησία, πολιτικές “φουρτούνες” στην κυβέρνηση

[TheTOC]: Διχασμένη η Εκκλησία, πολιτικές “φουρτούνες” στην κυβέρνηση

Το αποτέλεσμα της Συνόδου της Ιεραρχίας έφερε σε δεινή θέση τον Αρχιεπίσκοπο που υπέστη μια οδυνηρή ήττα, προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου που ετοιμάζεται να προχωρήσει μονομερώς στην έξοδο των κληρικών από το δημόσιο και πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση η οποία αναμένεται να πάρει διαστάσεις τα επόμενα 24ωρα.

Το βέβαιο είναι πως η Εκκλησία βγήκε βαριά τραυματισμένη με τον Αρχιεπίσκοπο να τάσσεται ανοικτά υπέρ του πρωθυπουργού. Από την άλλη πλευρά οι ΑΝΕΛ προς το παρών δείχνουν να στηρίζουν την απόφαση της Ιεραρχίας που ζητά την παραμονή των κληρικών στο δημόσιο.

Με νόμο η διαγραφή των ιερέων από το δημόσιο

Το Μαξίμου που όπως τους είχε διαβεβαιώσει ο Αρχιεπίσκοπος και οι στενοί του συνεργάτες περίμενε να περάσει το κοινό ανακοινωθέν, ξαφνιάστηκε από την σχεδόν ομόθυμη αντίδραση των Μητροπολιτών που έδειξαν ότι ο κ. Ιερώνυμος ίσως είναι ο μοναδικός προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας ο οποίος δεν ελέγχει την Ιεραρχία.

Η κυβέρνηση μετά από αυτή την εξέλιξη φέρεται αποφασισμένη το επόμενο χρονικό διάστημα να φέρει νόμο στη βουλή σύμφωνα με τον οποίο θα εξαιρούνται οι κληρικοί από την ενιαία αρχή πληρωμών στην οποία εντάσσονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Μαξίμου δείχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!