Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Διαρκές deja vu: Hμέρες του 2015 θυμίζει ξανά η διαπραγμάτευση
[TheTOC]: Διαρκές deja vu: Hμέρες του 2015 θυμίζει ξανά η διαπραγμάτευση

[TheTOC]: Διαρκές deja vu: Hμέρες του 2015 θυμίζει ξανά η διαπραγμάτευση

Ολική επαναφορά στο σκηνικό του 2015 με αναβίωση του «μοντέλου διαπραγμάτευσης» του «Brussels Group» στις Βρυξέλλες αλλά και σοβαροί φόβοι ότι οδεύουμε σε νέα παράταση της διαπραγμάτευσης μέχρι το «παρά πέντε», τουτέστιν μέχρι τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου η Αθήνα πρέπει να βρει χρήματα για να πραγματοποιήσει σημαντικές πληρωμές των υποχρεώσεών της. Αυτός είναι ο απόηχος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης της Δευτέρας.

Νωρίτερα, στις συναντήσεις που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους Θεσμούς στο περιθώριο του Eurogroup ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει έδαφος για συμφωνία χωρίς τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, συντάξεις και αφορολόγητο που ζητεί μετ’ έπιτάσεως το ΔΝΤ. Το ίδιο ακριβώς διαμήνυσε με σαφήνει στις δηλώσεις του και ο Γ. Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το Hilton γίνεται ξανά Brussels Group για ασφαλιστικό και εργασιακά

Το Hilton μετακομίζει στις Βρυξέλλες όπου οι κ. Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης μαζί με τους Θεσμούς θα προσπαθήσουν μέσω εντατικών συζητήσεων να καταλήξουν σε λύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης με αιχμή συντάξεις και εργασιακά.

Η ίδια διαδικασία που είχε βαφτιστεί ως Brussels Group είχε ακολουθηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 επί υπουργίας Βαρουφάκη και οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!